Célzott táplálkozás mindenkinek

Kapcsolatfelvétel

Név:
E-mail:
Tel:

Megnyílt az új
Pilates Stúdió !!!

Pilates torna nőknek és férfiaknak

Ingyenes online tanácsadás!

Herbalife termékek rendelése, online tanácsadás Skype segítségével Herbalife rendelés telefonon
Az oldal témakörei:
BMI, testtömeg index, BMI számítás, testzsír-százalék, BMI kalkulátor, BMI, testzsír-százalék, testzsír %, BMI számítás, testzsír-százalék, BMI, testtömeg index, BMI, testzsír-százalék, BMI, testzsír %, BMI számítás, BMI, testtömeg index, BMI számítás, kalkulátor, testzsír-százalék, testzsír %, BMI számítás, kalkulátor,testzsír-százalék, BMI számítás, testtömeg index, BMI, testzsír-százalék, testzsír %, BMI számítás,

Hogyan mérhető az elhízás?

Mosolyoghatnánk rajta, nem kell azt mérni, látszik az már akkor is, ha csak ránézünk valakire. Igen, a pocakunk és a testünk beszél helyettünk is.

De ki tekinthető elhízottnak? Ennek mérése többféleképpen történhet.

Legismertebb fogalom talán a BMI (testtömeg-index) az elhízás számszerűsítésére. Számítása egyszerű, a testsúlyunkat elosztjuk a méterben megadott testmagasságunk négyzetével (kg/m2). Ezen számítás alapján a következőket állapíthatjuk meg:

  • 20 alatt: soványságról beszélünk
  • 20-25: normál tartomány
  • 25-30: túlsúly
  • 30-35: mérsékelten elhízott
  • 35-40: súlyosan elhízott
  • 40 felett: nagyon súlyosan elhízott
Súlymérés

Vegyünk egy példát!

Egy 1,59 m magas hölgy 62 kilogrammot nyom. (1,59x1,59=2,5281) Tehát 62:2,5281=24,52, azaz a hölgy BMI-je még éppen belefér a normál súlytartományba.

Miért is alakul ki az elhízás?

Okolhatóak génjeink, táplálkozási szokásaink, az anyagi helyzetünk, a motorizáció és ezzel szoros összefüggésben a mozgásszegény életmód. Vagyis mind a genetikai, mind a környezeti hatásoknak nagy szerepe van abban, hogy milyen lesz a testsúlyunk.
A genetika csak 30%-ban befolyásolja testsúlyunkat. Rossz hír ez azoknak, akik túlsúly- problémájukat általában csak egy legyintéssel és egy sóhajjal - „A mi családunkban mindenki kövér, ezt örököltem.” – intézik el.
Azért meg kellene próbálni, már sokaknak sikerült lefogyni. A fogyókúra nem azonos a koplalással. Ügyeljen arra, hogy a táplálkozása kiegyensúlyozott legyen, megfelelő arányban és mennyiségben jussanak szervezetébe a tápanyagok. Mindez kellő mennyiségű mozgással párosítva biztosítja, hogy szervezete is jobban érezze magát.


Bach-virágterápia

Bach-virágterápia

Testzsír % kalkulátor

Férfi
Méretek:  (cm)
Magasság
Nyakméret
Derékbőség
Csípőbőség


Testzsír: %

Testtömeg-index számítása

Testsúy (kg)
Magasság (cm)
BMI