Célzott táplálkozás mindenkinek

Kapcsolatfelvétel

Név:
E-mail:
Tel:

Megnyílt az új
Pilates Stúdió !!!

Pilates torna nőknek és férfiaknak

Ingyenes online tanácsadás!

Herbalife termékek rendelése, online tanácsadás Skype segítségével Herbalife rendelés telefonon
Az oldal témái:
testzsír, százalék, számítás, testzsírszázalék, fogyás, testzsír %, fogyókúra, testzsír mérés, Herbalife, testzsír számítás, elhízás, mérés, testzsír százalék, számítás, testzsír % mérés testzsír, százalék, számítás, testzsírszázalék, fogyás, testzsír %, fogyókúra, testzsír mérés, Herbalife, testzsír számítás, elhízás, mérés, testzsír százalék, számítás, testzsír % mérés

A testzsír mérése - testzsír-százalék

A testsúly nem megbízható mutatószáma az ember általános állapotának, közérzetének és energiaszintjének, mivel nem mutatja meg, hogy testsúlyunk izomtömegből vagy zsírból áll-e. Egy rendszeres sportoló ember súlyának nagy részét izomzat teszi ki. Habár ennek az embernek nagyobb a testsúlya, mégis fittebb annál, mint aki fogyni akar és nem megfelelően diétázik, hiszen annak testsúlya csupán izomtömegének csökkenése miatt lesz kevesebb. A kilók mennek lefelé, a test zsírszázaléka ebben az esetben mégis növekszik. Jóllehet, ez az ember kisebb testsúlyú, mégis nagyobb testének a zsírszázaléka. Bár a testtömeg meghatározására a testsúly szolgál, mégis fontosabb tudnunk, testtömegünk mekkora arányban áll zsírból. A testzsír-százalék a zsírszövet aránya a teljes testtömeghez viszonyítva.

Nézzünk egy példát!

Ha egy 70 kg-os férfi testzsír-százaléka 18%, az a következőket jelenti: A zsír súlya:70 x 0,18 = 12,6 kg

A sovány testsúly tehát: 70 - 12,6 = 57,4 kg

A sovány testsúly, azaz a zsírmentes testtömeg ismerete fontos a tömegnövelés ill. a testsúlycsökkentés mértékének pontos megtervezéséhez. Az ideális testsúly eléréséhez így pontosan ki tudjuk számolni a szükséges napi megnövelt vagy lecsökkentett kalóriabevitelt. Egy bizonyos mértékű zsírarány életfontosságú testünk mindennapi működéséhez. Kipárnázza a vázrendszert, védi belső szerveinket, segít a testhőmérséklet szabályozásában, vitaminokat tárol és segít a szervezet önellátásában, ha nem elegendő a tápanyagbevitel. Minden embernek szüksége van zsírra, hogy aktív és egészséges maradjon. Mégis sokan nem tudják, mennyi testük ideális zsírszázaléka.

Mennyi is az ideális arány?

testzsír százalék mérése, számítása

Hogyan tudjuk testzsírunkat csökkenteni?

 

A hatékony zsírégetés szabályai:

1. Diéta

A zsírégetés alapja a megfelelő táplálkozás. Diéta nélkül hatékony zsírégetés nem képzelhető el. A fehérjebevitelt tartsuk magasan. Részesítsük előnyben a növényi fehérjéket. Csökkentsük a szénhidrátok bevitelét. A szénhidrátok fő élettani szerepe ugyan az energiatermelés (1 gramm szénhidrátból 4,1 kcal energia szabadul fel), de a szervezet az "üzemanyagként" fel nem használt szénhidrátokat zsírrá alakítja, és azt a zsírszövetben raktározza. A zsírbevitelt elsősorban az esszenciális zsírokra kell alapozni (oliva-, len-, halolaj és magvak). A rostfogyasztásnak sok előnye van, fogyókúrázók számára is nélkülözhetetlen. A rostok közismerten segítik az étel könnyebb áthaladását a szervezeten. A zabrost tabletta fogyasztása fokozza az emésztést és az anyagcserét. A vízfogyasztás fontosságát mindenki ismeri, napi 2,5 liter víz fogyasztása elengedhetetlen a szervezet normális működéséhez. A Herbalife-termékek támogatják az egészséges testsúlykontrollt, biztosítják a testzsír hatékony csökkentését.

2. Zsírégetők

A fogyást elősegítő korszerű zsírégető készítmények nem károsítják az egészséget. Gondosan kiválasztott növényi összetevőket tartalmaznak, ilyen például a Thermo Complete.

3. Aerob mozgás

Az aerob mozgás zsírégető mozgásforma, alacsony intenzitású mozgásnak is nevezhetjük Ilyenkor a folyamatos 45-60 perces egyenletes mozgás során a pulzusszámunk nem megy kb.100 fölé. Ez a zsírégető tartomány, amikor a szervezet energiaforrásként a zsírraktárainkhoz nyúl és ezt kezdi el égetni. Tehát monoton és hosszú idejű mozgásokat iktassunk be az életünkbe. Ilyen például az intenzív gyaloglás a szabadban, séta a futópadon elliptikus tréner vagy szobabicikli alacsony fokozaton.

Bach-virágterápia

Bach-virágterápia

Testzsír % kalkulátor

Férfi
Méretek:  (cm)
Magasság
Nyakméret
Derékbőség
Csípőbőség


Testzsír: %

Testtömeg-index számítása

Testsúy (kg)
Magasság (cm)
BMI